Kakanj: Po naredbi suda izvršen pretres kuće koju koristi lice B.A.

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne ozljede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 28/29.01.2015. godine, u mjestu Jelina, sa željezničke pruge od strane nepoznatih lica izvršena je krađa zaštitne ograde. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju izvršilaca istog.

Visoko

U toku noći 28/29.01.2015. godine, u mjestu Luke, izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat “Kašmir”, vlasništvo lica V.F., odakle su otuđena tri TV aparata marke “Panasonic” i “LG”, jedan laptop, određena količina alkoholnih pića, kafe i novac u iznosu od 100,00 KM. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 29.01.2015. godine, u ulici Željeznička, po naredbi Općinskog suda u Kaknju, istražitelji Policijske stanice Kakanj su izvršili pretres kuće koju koristi lice B.A., rođeno 1987. godine, te su tom prilikom pronašli sedam paketića sa sadržajem biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu i pištolj marke “Crvena zastava”, cal. 7,62 mm, sa okvirom i devet komada metaka. Lice B.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 29.01.2015. godine, u 14,00 sati, putem telefona dežurna služba Policijske stanice Maglaj je obaviještena da su u mjestu Moševac, nepoznata lica sa mjesne džamije otuđila dva bakrena slivnika za vodu. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj. U 16,00 sati, u mjestu Moševac, zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo policijski službenici su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lica K.S. i O.E., oba iz Maglaja, nad kojim je zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 29.01.2015. godine, u 21,05 sati, u mjestu Jelah, u porodičnoj kući, od strane dva nepoznata, maskirana lica, izvršeno je razbojništvo nad licem P.K., na način da su izvršioci nasilnim putem ušli u kuću, te u unutrašnjosti kuće fizički napali oštećenu, nanijevši joj tjelesne povrede, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela iz kuće nije ništa otuđeno, a oštećena je zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Općoj bolnici Tešanj. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Tešanj, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

Comments are closed.