Kakanj: Po naredbi Općinskog suda u Kaknju izvršen pretres stana vlasništvo T.E.

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 28.06.2016. godine, u jutarnjim satima, u ulici Alije Izetbegovića, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj, po naredbi Općinskog suda u Kaknju, izvršen je pretres stana vlasništvo T.E. iz Kaknja. Prilikom pretresa stana pronađena je jedna stabljika koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju. Od strane policijskih službenika lice T.E. je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Dana 28.06.2016. godine, u 17,55 sati, u mjestu Pope, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo kombi “VW T2”, registarskih oznaka M02-K-390, kojim je upravljao K.E. iz Kaknja. Izvršenim pregledom vozila utvrđeno je da isti prevozi ugalj za koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, nakon čega je sporno vozilo dopraćeno do pogona Seperacija, Rudnika mrkog uglja Kakanj, gdje je izvršenim vaganjem utvrđeno da se radi o 700 kg uglja. Predmetni ugalj je oduzet od lica K.E. a daljnji rad nastavljaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Dana 28.06.2016. godine, u 18,30 sati, u ulici 4. juli, iz kioska “Duhan promet” od strane nepoznatog lica je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar