Kakanj: Po naredbi Općinskog suda izvršen prestres stana lica K.A., navedeno lice lišeno slobode

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području kantona registrovano je pet  krivičnih djela.

Kakanj

Dana 09.06.2017.godine, u vremenu od 09,35 do 10,35 sati, u ul.Melente Bošnjaka br 3-P,općina Kakanj, po naredbi Općinskog suda Kakanj, izvršen je pretres stana koji koristi lice K.A. (1982.) iz Kaknja.Prilikom pretresa pronađena praškasta materija, suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu,  jedna drobilica i stabljike indijske konoplje u saksijama. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika.

Žepče

Dana 09.06.2017.godine, u 22,10 sati, u mjestu Radovlje. općina Žepče, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vl.T.V. (1979.) iz Radovlja.Tom prilikom otuđen je novac u iznosu od 600 kuna i zlatna ogrlica sa medaljonom.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Žepče uz upoznavanje dežurnog tužioca.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

PS Kakanj

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017. godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica,  u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, pravac Zenica-Kakanj, odvija jednom saobraćajnom trakom, a na pravcu Kakanj-Zenica usporeno, jer je blokirana zaustavna traka. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.(MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar