10 C
Kakanj
Četvrtak, 6 Maja, 2021

Kakanj: Parkiranje svuda i na svakom mjestu

Parkiranje u Kaknju na način da se vozilo ostavlja na mjestima gdje se to ne bi smjelo činiti, česta je pojava u našem gradu. Pisali smo o slučajevima parkiranja u kružnom toku i na zelenim površinama, a jedan naš sugrađanin ovih dana je zabilježio i nekoliko slučajeva parkiranja direktno na saobraćajnicama, te na ulazu na gradsko šetalište.

Razumljivo je da u Kaknju postoji potreba za novim parking mjestima i na tome se radi koliko to dozvoljava činjenica da je gradska jezgra uska i da mora imati i zelene površine, a ne samo asfaltirane. Međutim, opravdanja za nepropisno parkiranje nema niti može biti. Osim toga, ne mora se baš do svake lokacije u gradskoj jezgri doći sa automobilom, međutim neki nesavjesni vozači bi da dođu direktno do vrata objekta u kojeg trebaju ući, i ništa manje od toga.

Nadležnost za sankcionisanje nedozvoljenog parkiranja ima policija, a uvjereni smo da će im posao uvođenja reda biti olakšan sada kada je Općina postavila video-nadzor u gradskoj jezgri. (Press Općine Kakanj)

parkiranje1-142x300 parkiranje2-300x168 parkiranje3-168x300

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO