Kakanj: P.J. opljačkao kuću vlasništvo S.Z.

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 16.02.2015. godine, u ulici 311. lahke brigade, od strane P.J. izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo S.Z. Službenici policije su lišili slobode lice P.J., te isto zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 16.02.2015. godine, u mjestu Jelah, postupajući po naredbi Općinskog suda Tešanj, službenici Policijske stanice Tešanj su izvršili pretres stana koji koriste H.M. i R.F. Tom prilikom pronađene su dvije pvc vrećice sa zeljastom materijom koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 48,30 grama, jedna digitalna vaga, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima. Navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Doboj Jug

U toku noći 15/16.02.2015. godine, u mjestu Mravići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prodavnicu „Medna rosa“, vlasništvo Z.S., iz koje je otuđena određena količina cigareta, kafe i novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Olovo

U vremenskom periodu od 09.02. do 16.02.2015. godine, u mjestu Olovske Luke, iz kuće u vlasništvu K.Z. izvršena je krađa određene količine novca i zlatnog nakita. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

Comments are closed.