Kakanj: Opljačkano vozilo "VW-Passat", vlasništvo G.Z.

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET 

Zenica

Dana 15.10.2014.godine, na lokalnom putu Zenica-Babino u mjestu Kamenolom, službenici policije izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke “VW-kombi”, registarskih oznaka T05-O-165, kojim je upravljao A.A. Tom prilikom utvrđeno je da isti vozilom prevozi 0,70 m3 ogrjevnog drveta, bez potrebne dokumentacije. Zbog prijetnji ovlaštenom službenom licu, A.A. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela. 

Kakanj

U toku noći 14/15.10.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke „VW-Passat”, registarskih oznaka T38-T-723, vlasništvo G.Z., kojom prilikom je iz istog otuđena određena količina raznih predmeta. Istražitelji Policijske stanice Kakanj izvršili su uviđaj.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području Kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.