Kakanj: Opljačkana sportska kladionica “Formula”

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 31.01.2016. godine, u 13,00 sati, u mjestu Starina, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja od strane nepoznatog lica, kojom prilikom je došlo do ranjavanja psa vlasništvo K.M. iz Starine. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I, koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 31.01.2016. godine, u 21,20 sati, u Ulici 311. lahke brigade, od strane maskiranog lica, uz prijetnju nožem, izvršeno je razbojništvo u prostorijama sportske kladionice “Formula”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, te se poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 31.01.2016. godine, u 04,15 sati, u dežurnu službu Policijske stanice  Zavidovići obratio se građanin H.B. iz Zavidovića i prijavio da dva nepoznata lica vrše krađu dijelova sa njegovog putničkog vozila “Seat”, registarskih oznaka J35-M-785, koje je parkirano u ulici Prvomajska. Intervencijom službenika uniformisane policije u neposrednoj blizini je pronađeno otvoreno vozilo “Golf”, registarskih oznaka E10-J-651, u kojem su se nalazili određeni predmeti za koje se posumnjalo da potiču sa predmetnog vozila, te je pronađen i vlasnik spornog vozila, lice H.N. iz Zavidovića, koje je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidoviće.

Tešanj

Dana 30.01.2016. godine, u 23,05 sati, u mjestu Tešanjka, od strane dva nepoznata, maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je razbojništvo u prostorijama benzinske pumpe “Piro-promet” d.o.o. Tešanj. Tom prilikom otuđena je određena količina novca. Na mjestu izvršenja ovog razbojništva je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, dok se za počiniocima ovog krivičnog djela traga.

SAOBRAĆAJ

Olovo

Dana 31.01.2016. godine, u 16,30 sati, na magistralnom putu M-18 u mjestu Gradina, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza putničkog motornog vozila  marke “Golf”, registarskih oznaka O28-J-810, kojim je upravljala H.V. iz Srebrenika.

U ovoj nezgodi lica iz vozila Dž.A. i N.H. su zadobila teže tjelesne povrede, dok su lica H.S. i S.H. lakše povrijeđena. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica lakše povrijeđena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar