Kakanj: Opljačkana radnja "Brojler" u ulici Alije Izetbegovića

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje. 

KRIMINALITET 

Zenica

Dana 26.06.2014. godine, u ulici Željeznička, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „Mercedes“, registarskih oznaka O38-J-435, kojim je upravljao Č.H., pronađena je jedna automatska puška sa okvirom i 30 metaka, te jedan pištolj M-57 sa okvirom i 9 metaka kalibra 7,62 mm. Vatreno oružje i municija su oduzeti, a lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. 

Kakanj

U toku noći 25/26.06.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u radnju „Brojler“, iz koje je otuđena određena količina suhomesnatih proizvoda. Uviđaj j izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.