Kakanj: Opljačkan „Cosmetic market“

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, naročito drskim ponašanjem i omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 12.01.2015. godine, u ulici Crkvice, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica Ć.E. iz Zenice, kojom prilikom je kod istog pronađena suha zeljasta materija, zamotana u alu foliju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,90 grama. Istog dana, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je legitimisanje i pregled lica G.E. iz Zenice, kod kojeg je pronađena suha zeljasta materija, zamotana u najlon vrećicu, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 1,85 grama. Navedena lica su lišena slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U toku noći 11/12.01.2015. godine, u ulici Naselje Luke, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka E41-T-099, vlasništvo Č.E. iz Visokog. Istražitelji Policijske stanice Visoko su izvršili uviđaj.

Kakanj

Dana 12.01.2015. godine, u ulici Alije Izetbegovića, od strane dva maskirana lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom trgovačke radnje „Cosmetic market“, kojom prilikom je iz navedene radnje otuđena određena količina novca. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 12.01.2015. godine, na regionalnom putu Doboj – Zavidovići, u mjestu Stari Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Fiat“, registarskih oznaka M61-A-620, kojim je upravljao H.S. iz Maglaja. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede.

Na području Kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

(MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Comments are closed.