Kakanj: Opljačkan advokatski ured vl. A.S.

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, fizičkim napadom, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

U toku noći 03/04.12.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije advokatskog ureda, vlasništvo A.S. Tom prilikom, iz prostorija je otuđen monitor od kompjutera, te određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

U vremenskom periodu od 20.11. do 04.12.2014. godine, u ulici Zenički put, izvršeno je krivično djelo teška krađa iz kuće, vlasništvo U.N. iz Žepča. Tom prilikom, iz kuće su otuđeni televizor i kompjuter. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Dana 04.12.2014. godine, u ulici Sarajevska, u frizerskom salonu „Ilda“, izvršena je krađa novčanika, vlasništvo M.I., u kojem su se nalazili lični dokumenti i određena količina novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.