Kakanj: Omladinci SDA Kakanj skidali predizborne plakate

Asocijacija mladih SDA Kakanj jučer su počeli sa postizbornim aktivnostima.

Da se aktivnosti ne realizuju samo pred izbore dokaz je i aktivnosti kakanjske Asocijacije mladih SDA, kada su odmah nakon održanih izbora zajedničkim snagama skidali predizborne plakate sa javnih površina.

“Asocijacija mladih SDA Kakanj je protekli period bila uključena maksimalno u kampanju i promociju naših kandidata na svim nivoima. Nakon pobjede koju je SDA odnijela kako u Kaknju tako i na višim nivoima vlasti i nakon što smo to proslavili nama je još ostalo da sve ono što je služeno u svrhu kampanje konkretno mislim na plakate naših SDA, to  i uklonimo. Mi u asocijaciji imamo veliki broj omladine tako da smo sve one koji su zastupljeni po mjesnim ograncima zadužili da to urade i skinu taj materijal u svom mjesnom ogranku, a danas (op. a. jučer) smo se okupili i obišli uži i širi dio grada te gdje smo imali mogućnost i fizički mogli doći do plakata uklonili smo ih a sve u cilju vraćanja predizbornog izgleda našem gradu što je i osnovni cilj. Svjedoci smo da nakon kampanje svi zaborave i ostave svoje plakate na raznim mjestima i nakon određenog vremena te plakate se pretvore u smeće, narušavaju okoliš i izgled kako grada tako i mjesnih zajednica. To nas je i motivisalo da mi svoje plakate pokupimo i na taj način sačuvamo okoliš barem što se tiče naših plakata. Nakon uspješno odrađene akcije skidanja plakata počastili smo se u prostorijama stranke finom zakuskom i krenuli u dalje aktivnosti jer SDA je snaga naroda”, kazao je Sadan Sikira, predsjednik Asocijacije mladih SDA Kakanj.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar