Kakanj: Od strane ženske osobe R.B. izvršen fizički napad na policijskog službenika

Napad na policajca u Kaknju

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj
Dana 24.04.2018. godine, u 20,15 sati, u ulici 311. lahke brigade, od strane ženske osobe R.B., rođene 1986. godine, iz Kaknja, je izvršen fizički napad na policijskog službenika Policijske stanice Kakanj, prilikom intervencije policijske patrole, koji je zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Kakanj. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, a daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Breza

Dana 24.04.2018. godine, u 14,15 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Breza se obratila H.A., iz Breze i tom prilikom prijavila da je dana 23.04.2018. godine, oko 18,00 sati, na gradskom igralištu u ulici 6. april, otuđen mobilni telefon njenog maloljetnog sina H.A. Daljnji rad na dokumentovanju izvršene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Breza.

Maglaj
Dana 24.04.2018. godine, u 17,40 sati, u mjestu Parnica, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka J19-E-027, kojim je upravljalo lice B.A., iz Brčkog, dok se u vozilu kao saputnik nalazilo lice G.A., iz Maglaja, kod kojeg je izvršenim pregledom pronađena zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dok je na zadnjem sjedištu vozila pronađena pvc vrećica, u kojoj se takođe nalazila zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, dok je lice G.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Zavidovići

U toku noći 23/24.04.2018. godine, u mjestu Ribnica, izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica G.B., iz Tuzle, iz koje je tom prilikom otuđen LCD TV aparat marke “Vivax. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ
Visoko

Dana 24.04.2018. godine, u 19,45 sati, u ulici Branilaca, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Renault”, registarskih oznaka O29-A-039, kojim je upravljalo lice P.E., iz Visokog i biciklista Š.N., rođen 1993. godine, iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (Izvor: MUP ZDK)

Izvor MUP ZDK
Možda vam se svidi

Leave A Reply