Kakanj: Od strane vlasnika ugostiteljskog objekta izvršeno krivično djelo „Skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka”

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

Dana 02.02.2017. godine, na lokalitetu Kamberović polje, u prostorijama toaleta trgovinskog centra „Džananović“, od strane lica H.A. iz Zenice, došlo je do upotrebe hladnog oružja-noža, prema licu H.B. iz Zenice, kojom prilikom je H.B. zadobio teške tjelesne povrede, dok je H.A. zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog događaja.

Dana 02.02.2017. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo K.D., iz kojeg je tom prilikom otuđen novčanik sa novcem i bankovnom karticom. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 02.02.2017. godine, u ulici Alije Izetbegovića, na ugostiteljskom objektu u vlasništvu Č.N., od strane navedenog vlasnika izvršeno je krivično djelo „Skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 31.01./01.02.2017. godine, u mjestu Misurići, iz putničkog motornog vozila marke „VW-Polo“ u vlasništvu Č.A. iz Maglaja, izvršena je krađa motorne pile i lanaca za snijeg. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj pronađeno je lice G.D. iz Maglaja, kod kojeg su pronađeni otuđeni predmeti, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 01/02.02.2017. godine, u u ulici Prva, sa putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka M48-T-011, vlasništvo D.D., izvršena je krađa registarskih tablica. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

avatar