Kakanj: Od strane lica B.E. iz Kaknja izvršena je krađa u pokušaju u podrumske prostorije kuće

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Zenica

U vremenskom periodu od 01.02. do 05.02.2017. godine, u mjestu Bilivode, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju u vikendicu, vlasništvo R.A. iz Zenice. Policijski službenici Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Dana 05.02.2017. godine, u mjestu Janjići, na igralištu Osnovne škole, od strane M.A. izvršen je fizički napad na malodobnog Č.A. koji je tom prilikom zadobio povrede u predjelu glave, te je zadržan na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica. Policijski službenici su lišili slobode M.A., a na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 05.02.2017. godine, u ulici Crkvice, od strane malodobnog H.H. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju u prodavnicu „Konzum“. Intervencijom policijskih službenika, isti je lišen slobode, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 05.02.2017. godine, u ulici Mehmeda Skopljaka, od strane lica B.E. iz Kaknja izvršena je krađa u pokušaju u podrumske prostorije kuće, vlasništvo N.N. Intervencijom policijskih službenika, lice B.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, dok su istražitelji Policijske stanice Kakanj na licu mjesta izvršili uviđaj.

Breza

Dana 05.02.2017. godine, u mjestu Banjevac, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo P.D. iz Breze, kojom prilikom je otuđen televizor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Tešanj

Dana 05.02.2017. godine, u ulici Prvog marta u mjestu Jelah, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo A.R., kojom prilikom je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Možda vam se svidi

avatar