Kakanj-Obre: B.M. prevozio ugalj bez odgovarajuće dokumentacije

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 09.12.2014. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su izvršili legitimisanje i pregled lica R.B. iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronađena dva paketića sa biljnim sadržajem koji asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,60 grama i 1,10 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U vremenskom periodu od 05.12. do 09.12.2014. godine, u ulici Šaćira ef. Sikirića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo H.T., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i bakra. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 09.12.2014. godine, u mjestu Obre, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka M15-T-992, kojim je upravljao B.M. iz Kaknja. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu uglja, bez odgovarajuće dokumentacije. Navedeni ugalj je oduzet, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Usora

Dana 09.12.2014. godine, u mjestu Alibegovci, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo J.J., iz koje je tom prilikom otuđen televizor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 09.12.2014. godine, na regionalnom putu R-474, u mjestu Vukovo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Škoda“, registarskih oznaka A59-O-863, kojim je upravljao M.H. iz Tešnja, i pješak T.I., rođen 1937. godine, iz Tešnja, koji je tom prilikom smrtno stradao. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

(MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Comments are closed.