Kakanj: Na osnovu prijave da je u toku krađa uglja, policija na licu mjesta zatekla tri lica

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Zenica

Dana 14.01.2016. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, po naredbi Općinskog suda u Zenici, službenici uniformisane policije i službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršili su pretres stana u vlasništvu H.M., kojom prilikom su pronađeni određeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela, te biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 14.01.2016. godine, u ulici Crkvice, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf IV“, registarskih oznaka O07-T-871, kojim je upravljao M.Č., a kao saputnici u vozilu su se nalazili H.E. i B.E., sva lica iz Zenice. Izvršenim pregledom lica pronađena je kutija obložena folijom u kojoj se nalazila nepoznata materija koja asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 14.01.2016. godine, Policijskoj stanici Kakanj je prijavljeno da više nepoznatih lica vrši krađu uglja sa kompozicije vagona koja se nalazi na sporednom kolosjeku Željezničke stanice Kakanj. Na lice mjesta su upućeni službenici uniformisane policije, koji su zatekli lica: M.F., M.A. i M.M., sva iz Kaknja, kako utovaraju ugalj u pvc vreće, te iste ubacuju u putničko motorno vozilo marke „Renault“, registarskih oznaka A18-T-414, za koje oznake je naknadno utvrđeno da ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply