Kakanj: M.E. prevozio ugalj bez odgovarajuće dokumentacije

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Zenica

Dana 04.09.2014. godine, u ulici Odmut, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka O19-A-844, vlasništvo B.E. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I. 

Kakanj

Dana 04.09.2014. godine, u mjestu Pope, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka T64-O-375, kojim je upravljao M.E. iz Kaknja. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu uglja bez odgovarajuće dokumentacije. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Breza

Dana 03/04.09.2014. godine, u ulici Mehmeda Spahe, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf 2“, registarskih oznaka 012-K-537, vlasništvo S.M. iz Breze. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.