15 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Kakanj: Lišeni slobode zbog sumnje za posjedovanje opojnih sredstava

Javni red i mir

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kriminalitet

Dana 03.05.2017. godine, u 13,30 sati, u ulici Željeznička, policijski službenici su kontrolisali parkirano putničko motorno vozilo marke “VW Vento”, registarskih oznaka A74-K-393, u kojem su se nalazila lica: B.T., iz Kiseljaka, B.N., iz Sarajeva, Lj.H., iz Sarajeva i G.J., iz Sarajeva. Izvršenim pregledom, kod lica B.T. i B.N., policijski službenici su pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička brade. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Saobraćaj
Kakanj

Dana 03.05.2017. godine, u 18,00 sati, na regionalnom putu Kakanj-Bilješevo, u mjestu Tičići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka K92-A-650, kojim je upravljao K.N. iz Kaknja i putničko vozilo marke “Renault”, registarskih oznaka ST 5307 FR, kojim je upravljao M.D., iz Sarajeva, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO