Kakanj: Licu S.A. ukraden pištolj iz automobila

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, fizičkim napadom, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 22.01.2015. godine, u ulici Šehida, od strane NN lica izvršeno je razbijanje prednjeg i zadnjeg desnog bočnog stakla na putničkom motornom vozilu marke „Audi“, registarskih oznaka M56-O-086, vlasništvo S.A. iz Kaknja, te je iz unutrašnjosti vozila otuđen pištolj, kalibra 7,65 mm. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 22.01.2015. godine, na putu M-17 u mjestu Šije, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka E43-T-638, kojim je upravljao D.A. iz Zenice, a kao suvozač u vozilu se nalazio H.H. iz Zenice. Prilikom kontrole i pregleda vozila, navedena lica su dobrovoljno predala četiri PVC vrećice u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, a navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Comments are closed.