Kakanj: Licu G.J. iz Kaknja, ukradena torbica

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, fizičkim napadom, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (6), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave III u Zavidovićima (1).

Zenica

Dana 27/28.11.2016. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo I.E., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 28.11.2016. godine, u ulici Masarykova, od strane H.N. iz Zenice izvršen je fizički napad na P.S. iz Zenice, kojom prilikom je isti zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 27.11.2016. godine, u ulici Klopački put, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo J.N., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina zlatnog nakita. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 28.11.2016. godine, u ulici Crkvice, od strane lica H.A. iz Zenice izvršen je fizički napad na F.G. iz Zenice, kojom prilikom je isti zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 28.11.2016. godine, u ulici Klopački put, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo Š.N., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 28.11.2016. godine, u mjestu Barev Do, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa torbice, vlasništvo G.J. iz Kaknja, u kojoj torbici su se nalazili lični dokumenti i novac. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 27/28.11.2016. godine, u ulici Gajka, izvršena je teška krađa u garažu, vlasništvo G.J., iz koje su tom prilikom otuđene četiri motorne pile, dok je iz parkiranog vozila koje se nalazilo u garaži otuđena kutija sa zlatnim i srebrenim nakitom, te dva laptopa, akumulator i određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK / Slika ilustracija)

Možda vam se svidi

Leave A Reply