Kakanj: Lice T.E. prevozilo ugalj bez potrebne dokumentacije

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 04/05.03.2015. godine, u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno je krivično djelo teška krađa u ugostiteljski objekat, vlasništvo P.O., iz kojeg su otuđena dva televizora. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

Dana 05.03.2015. godine, u mjestu Borovi, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „VW Caddy“, registarskih oznaka A17-E-416, kojim je upravaljao K.A. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Breza su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Kakanj

Dana 05.03.2015. godine, u ulici IV juli, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke „Mercedes”, registarskih oznaka T25-O-517, kojim je upravljao T.E. iz Kaknja. Kontrolom je utvđeno da isti prevozi određenu količinu uglja za koju nije posjedovao potrebnu dokumentaciju. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Zenica

Dana 05.03.2015. godine, na lokalnom putu u mjestu Bistričak, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka J24-O-194, kojim je upravljao Č.A., i pješak H.V. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I. 

Visoko

Dana 05.03.2015. godine, na lokalnom putu u mjestu Tramošnjik, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E04-J-581, kojim je upravljao H.A., putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A56-J-703, kojim je upravljao N.M., i pješak L.Ž. iz Visokog. Tom prilikom, pješak L.Ž. je zadobila teške tjelesne povrede, dok je navedeni N.M. zadobio povrede neutvrđenog stepena. Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, slobode je lišen navedeni H.A. iz Visokog, te je isti zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još 27 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

Comments are closed.