Kakanj: Lice M.S. lišeno slobode zbog posjedovanja marihuane

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 08.08.2017. godine, u 21,50 sati, u ulici Kranjčevićeva kod broja 2, policijski službenici su izvršenim pregledom kod lica S.A. iz Zenice, pronašli biljnu materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jednu digitalna vagu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U toku noći 07/08.08.2017. godine, u ulici Josipovića put, izvršena je teška krađa u garažu vlasništvo lica Č.R. iz Zenice. Tom prilikom od strane nepoznatog lica su otuđene motorna pila i kosilica. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 08.08.2017. godine, u 13,20 sati, u ulici 311. lahke brigade, od strane patrole policije je zaustavljen i kontrolisan moped registarskih oznaka 8F2B5, kojim je upravljao M.S. iz Visokog. Izvršenim pregledom kod navedenog lica je pronađena suha, zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj, dok je navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

Dana 07.08.2017. godine, u 13,30 sati, putem telefona u dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj je prijavljeno da je od strane nepoznatog lica, u mjestu Kosova, izvršena bespravna sječa dva stabla bukve i tri stabla bagrema. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ
Visoko

Dana 08.08.2017. godine, u 22,15 sati, u ulici Gornje Rosulje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka K49-M-667, kojim je upravljao P.D. iz Visokog, putničko motorno vozilo marke “Polo”, registarskih oznaka J45-E-815, kojim je upravljala B.N. iz Visokog i motocikl marke Honda, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Z.A. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, kao i njegov suvozač Z.Š., dok je lakše tjelesne povrede zadobila B.N. Na mjestu ove nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske stanice Visoko, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još sedamnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply