Kakanj: Lice M.N. lišeno slobode zbog posjedovanja opojne droge “speed”

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 09.08.2017. godine, u 11,00 sati, u ulici Prve zeničke brigade kod broja 116, izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica Š.D. iz Zenice, pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 09.08.2017. godine, u 20,10 sati, u ulici Bratstva i jedinstva, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka T62-A-864, kojim je upravljao Š.M., iz Visokog, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice M.N., iz Visokog, kod kojeg je izvršenim pregledom pronađena bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Na mjestu kontrole je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 09.08.2017. godine, u mjestu Ribnica, izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica D.S., iz Tuzle. Tom prilikom, iz unutrašnjosti kuće je otuđena određena količina pokućstva i prehrambenih artikala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

U toku noći 08/09.08.2017. godine, u mjestu Medakovo, izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat “Exit”, vlasništvo lica T.S., iz kojeg je tom prilikom otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply