Kakanj: Lice LJ.S. prijavilo tešku krađu, otuđena određena količina električnog alata

Crna hronika Kakanj

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 26.03.2018 .godine, u 19,50 sati, u ulici Ušće, na pješačkoj zoni uz korito rijeke Bosne, od strane maloljetnih lica S.A. i A.A., oba lica iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice Š.E., iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 26.03.2018. godine, u 18,10 sati, u službene prostorije Policijske stanice Visoko se obratilo lice K.M., iz Visokog i tom prilikom prijavilo da mu je dana 24.03.2018. godine, oko 17,00 sati, u prostorijama Osnovne škole “Alija Nametak”, u mjestu Buci, otuđen mobilni telefon marke “iPhone 6”. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 26.03.2018. godine, u 10,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Kakanj se obratilo lice Lj.S., iz Kaknja i tom prilikom prijavilo da je u toku noći 25/26.03.2018. godine, od strane nepoznatog lica, izvršena teška krađa u garažu vlasništvo istog, iz koje je otuđena određena količina električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

Dana 26.03.2018. godine, u 17,30 sati, u službene prostorije Policijske stanice Maglaj se obratilo lice H.E., iz Maglaja i tom prilikom prijavilo da je u vremenskom periodu od 25.03.2018. godine do momenta prijave, od strane nepoznatog lica zapaljena vikendica i četiri plasta sijena, vlasništvo istog, koji se nalaze u mjestu Jablanica. O navedenom je upoznat dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio angažovanje i inspektora za požare prilikom vršenja uviđajnih radnji, kako bi se utvrdili uzroci ovog požara.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply