Kakanj: Lice K.S. lišeno slobode zbog posjedovanja opojne droge

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 14.09.2017. godine, u ulici Hadžijina voda, iz dvorišta kuće od strane nepoznatog lica je izvršena krađa bicikla vlasništvo lica P.A. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 14.09.2017. godine, u 02,25 sati, u ulici Alije Izetbegovića, od strane službenika policije je zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Seat”, registarskih oznaka J01-O-567, kojim je upravljalo lice B.E., iz Visokog. Izvršenim pregledom lica, pronađena je praškasta  materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 14.09.2017. godine, u 16,45 sati, u ulici Alije Izetbegovića, od strane službenika Sektora kriminalističke policije lišeno je slobode lice K.S., iz Kaknja, kod kojeg je prilikom pregleda pronađena praškasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama.

Žepče

Dana 14.09.2017. godine, u 12,20 sati, u dežurnoj službi Policijske stanice Žepče je prijavljena krađa novčanika izvršena od strane nepoznatog lica u tržnom centru “Konzum”, koji se nalazi u ulici Prva. U otuđenom novčaniku se nalazio novac i lični dokumenti vlasništvo lica S.H., iz Zavidovića. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply