Kakanj: Lice K.N. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Kakanj

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 21.03.2017. godine, u prijepodnevnim satima, u ulici Prve zeničke brigade, od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, a po naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres stana koji koristi lice P.A. iz Zenice. Tom prilikom pronađena je određena količina praškaste i zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je privremeno oduzeta a lice Č.E., iz Zenice, koje se nalazilo u stanu i kod kojeg je pronađena sporna materija, je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U toku noći 20/21.03.2017.godine, u ulici Patriotske lige na broju 4, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila  marke “Golf V”, registarskih oznaka J90-E-009, vlasništvo I.S. iz Visokog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 21.03.2017. godine, u 10,05 sati, u ulici Šehida, od strane policijskih službenika prilikom pregleda lica K.N. iz Kaknja, isto je od sebe odbacilo ručno umotanu cigaretu u kojoj se nalazila zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Kakanj, te je izvršen uviđaj od strane kriminalističkih istražitelja.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

avatar