Kakanj: Lice K.M. prevozilo ugalj bez potrebne dokumentacije

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 25.02.2015. godine, na parking prostoru lokaliteta Kamberović polje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u autobus marke „MAN“, registarskih oznaka DY 222 ST, iz kojeg su tom prilikom otuđena tri kofera sa ličnim stvarima putnika. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Kakanj

Dana 25.02.2015. godine, u mjestu Bjelavići, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke „Mercedes”, registarskih oznaka O72-E-723, kojim je upravljao K.M. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom je utvđeno da isti prevozi određenu količinu uglja bez potrebne dokumentacije. Navedeno vozilo je dopraćeno do pogona „Separacija“ Rudnika mrkog uglja Kakanj, gdje je uz potvrdu ugalj oduzet, a dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavili su istražitelji Policijske stanice Kakanj. 

Zavidovići

Dana 25.02.2015. godine, u mjestu Stakići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pomoćni objekat-pušnicu, vlasništvo S.B., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina suhog mesa. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 25.02.2015. godine, na raskrsnici ulica Prve zeničke brigade – Goraždanska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „BMW“, registarskih oznaka T77-A-817, kojim je upravljao P.B. iz Zenice, i pješak O.M. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Možda vam se svidi

Comments are closed.