Kakanj: Lice K.A. nanijelo lakše tjelesne povrede licima S.F. i S.V., iz Kaknja

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

U toku noći 10/11.10.2017. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u pokušaju putničkog motornog vozila “Passat”, registarskih oznaka M27-E-377, vlasništvo lica B.A., iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 11.10.2017. godine, u 14,15 sati, u mjestu Varoško Polje, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko je kontrolisano putničko motorno vozilo marke “VW Golf II”, registarskih oznaka M75-K-232, kojim je upravljao B.A., dok su se u vozilu nalazila lica H.M. i B.A., iz Kaknja. Izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica H.M. pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dok se lice B.A. dalo u bijeg, kada je prilikom udaljavanja od sebe odbacilo umotane sadržaje zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Policijski službenici su sustigli lice B.A., te isto lišili slobode, kao i lice H.M., nakon čega su ista zadržali u prostorijama za zadržavanje. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, a na mjestu kontrole je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 11.10.2017. godine, u 19,30 sati, u ulici Bratstva i jedinstva, od strane lica K.A., iz Kaknja, je izvršeno krivično djelo kojom prilikom je u tuči nanijelo lakše tjelesne povrede licima S.F. i S.V., iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 11.10.2017. godine, u 13,30 sati, u službene prostorije Policijske stanice Žepče je pristupilo lice M.F. i tom prilikom prijavilo da je u toku noći 10/11.10.2017. godine, od strane napoznatog lica izvršena teška krađa iz njegove kuće, koja se nalazi u mjestu Opšenik, iz koje je otuđen određen iznos novca. Od strane policijskih službenika su nakon zaprimljene prijave, poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 11.10.2017. godine, u 17,50 sati, na lokalnom putu u mjestu Luke, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestovali teretno motorno vozilo marke “Man”, registarskih oznaka E45-T-305, kojim je upravljao P.E., iz Zenice i motokultivator bez registarskih oznaka, kojim je upravljao M.H., iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 11.10.2017. godine, u 20,00 sati, u ulici Ivana Gundulića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestovovali putničko motorno vozilo marke “Nissan”, registarskih oznaka E51-T-090, kojim je upravljala M.A., iz Zenice i pješakinja T.M., iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.(MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar