Kakanj: Lice H.B. vatrenim oružjem nanijelo teške povrede licu Š.A.

0

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Zenica

Dana 05.02.2015. godine, u ulici Stara čaršija, u prostorijama automat kluba „Heko“, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari razbijanjem tri poker aparata, nakon čega se lice udaljilo u nepoznatom pravcu. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 05.02.2015. godine, u mjestu Luke, na lokalitetu Vidići, od strane lica H.B. iz Kaknja došlo je do upotrebe vatrenog oružja prema licu Š.A. iz Kaknja, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj, dok je lice H.B. lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 05.02.2015. godine, u ulici 311. lahke brigade, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Opel-Kadet“, registarskih oznaka E28-A-868, kojim je upravljao B.A. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da navedene registarske oznake ne pripadaju pomenutom vozilu, dok su pregledom unutrašnjosti vozila, u prtljažniku pronađene četiri pvc vrećice u kojima se nalazio paljeni bakarni i aluminijski kabal. Lice B.A. je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 05.02.2015. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj putem telefona obratio se uposlenik JP „BH Telecom“, te prijavio da su dana 04.02.2015. godine, u mjestu Liješnica, nepoznata lica oštetila telefonski kabal, a potom isti i otuđila. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Maglaj, dok su operativnim radom na terenu pronađena lica T.A. i H.M., oba iz Maglaja, za koja su postojale sumnje da su izvršioci navedenog krivičnog djela. Nad licima je zavedena kriminalistička obrada.

Dana 05.02.2015. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj je prijavljeno izvršenje krivičnog djela teške krađe iz magacina Civilne zaštite Maglaj, odakle je otuđeno vatreno oružje marke „Škorpion“, dvije ručne bombe i neutvrđena količina puščane municije, koje oružje i municija su dobrovoljno predati u proteklom periodu od strane građana. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, dok su policijski službenici poduzetim aktivnostima po navedenoj prijavi došli do informacija o mogućem izvršiocu navedenog krivičnog djela, a radi se o licu H.M. iz Maglaja. H.M. je lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 04/05.02.2015. godine, u mjestu Matina, izvršena je krađa iz kuće, vlasništvo B.A., kojom prilikom je otuđena određena količina novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.