Kakanj: Lice G.M. upravljalo vozilom bez odgovarajućih registarskih tablica

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 06.01.2016. godine, u ulici Mejdandžik, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica H.B. i K.I., oba iz Zenice. Prilikom pregleda, kod lica K.I. pronađena je biljna zeljasta materija koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 2,90 grama, dok je kod lica H.B. pronađena jedna tableta „Suboxon“. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 06.01.2016. godine, u ulici Alije Izetbegovića, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Passat“, registarskih oznaka 220-M-324, kojim je upravljao G.M. iz Kaknja. Prilikom kontrole, utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

Dana 06.01.2016. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Breza obratila se radnica TC „Bingo“ iz Breze i prijavila da su na izlazu iz navedenog objekta, od strane radnika obezbjeđenja zadržane dvije osobe koje su pokušale otuđiti određenu količinu prehrambenih artikala. Na lice mjesta upućeni su službenici uniformisane policije, koji su utvrdili da se radi o licima T.I. i T.E., oboje iz Vogošće, te su kod istih pronađeni i sporni predmeti. Policijski istražitelji su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Visoko

Dana 06.01.2016. godine, u mjestu Kopači, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Opel-Astra“, registarskih oznaka O18-T-902, kojim je upravljala B.S. iz Ilijaša, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply