Kakanj: Lice D.M. zatečeno dok je otuđivalo naftu iz autobusa

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 22/23.10. 2017. godine, u ulici ZAVNOBIH-a broj 21, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa iz putničkog motornog vozila marke “VW Polo”, registarskih oznaka E05-K-174, vlasništvo preduzeća „Fabrika duhana Sarajevo“ d.d., koja je prijavljena od strane lica J.B., iz Zenice. Tom prilikom iz vozila je otuđen CD player i akumulator. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 22/23.10.2017. godine, u ulici Adolfa Goldbergera, izvršena je teška krađa iz prostorija preduzeća “Harlequin” d.o.o. Zenica, vlasništvo lica L.A., iz Zenice. Tom prilikom od strane nepoznatog lica je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj, te se poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

Dana 23.10.2017. godine, u 20,35 sati, u ulici Crkvice, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa iz stana vlasništvo lica G.S. Tom prilikom, iz unutrašnjosti stana je otuđen novac. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 23.10.2017. godine, u 01,05 sati, u ulici Branilaca, od strane patrole policije je lišeno slobode lice D.M., koje je zatečeno u izvršenju krivičnog djela, kada je otuđivalo naftu iz autobusa marke “Neoplan”, registarskih oznaka ELM 1066. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

U toku noći 22/23.10.2017. godine, u ulici Krivajska, od strane nepozantog lica je izvršena teška krađa iz kuće vlasništvo lica H.E., kojom prilikom su od strane nepoznatog izvršioca otuđena dva TV aparata marke “Grundig” i “Panasonic”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ
Visoko

Dana 23.10.2017. godine, u 07,00 sati, na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Muhašinovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Golf V”, registarskih oznaka K04-O-438, kojim je upravljalo lice P.E., iz Kaknja i pješak A.S., iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još četrnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Izvor MUP ZDK
Možda vam se svidi

avatar