Kakanj: Lice Ć.V. iz Travnika lišeno slobode zbog posjedovanja marihuane

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 13.08.2017. godine, u 04,10 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar je obaviještena da se u Službu hitne medicinske pomoći Zenica obratilo lice Č.H. iz Zenice, sa povredama koje je zadobilo na lokalitetu gradskog parka u Zenici, od strane lica T.I. i V.I., oba lica z Zenice. Licu Č.H. su u Kantonalnoj bolnici Zenica konstantovane teže tjelesne povrede. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i procesuiranju izvršilaca istog poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 13.08.2017. godine, u 19,20 sati, u ulici Branilaca Bosne, izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica H.A. iz Zenice, pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 13.08.2017. godine, u 19,20 sati, na parking prostoru u mjestu Doboj, od strane službenika uniformisane policije je prilikom legitimisanja i pregleda lica Ć.V. iz Travnika, kao i putničkog motornog vozila “BMW”, registarskih oznaka J50-M-950, koje isti koristi, pronađena suha, zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply