Kakanj: Lice B.E. lišeno slobode zbog posjedovanja opojne droge

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 18/19.11.2017. godine, u ulici Stanični trg, izvršena je teška krađa u trgovinsku radnju “Đani”, vlasništvo lica A.I., iz koje su otuđeni TV aparat i određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 19.11.2017. godine, u 17,50 sati, u mjestu Podbjelavići, policijski službenici su kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka A63-T-996, kojim je upravljao K.D., dok su se u vozilu nalazila lica B.E., K.S. i P.A., sva lica iz Kaknja, kojom prilikom je kod lica B.E. pronađena biljna materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Zavidovići

U periodu od 17.11. do 19.11.2017. godine, u mjestu Kućice, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica I.S., odakle je otuđena određena količina električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 19.11.2017. godine, u 02,50 sati, u mjestu Jelah, policijski službenici su kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka A98-E-510, kojim je upravljao I.K., dok se na mjestu suvozača nalazilo lice I.A., oba lica iz Zavidovića, kojom prilikom je kod lica I.A. pronađena zeljasta materija, koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, dok je lice I.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (Izvor: MUP ZDK)

Izvor MUP ZDK
Možda vam se svidi

avatar