Kakanj: Lica S.S. i S.N. uhapšena zbog krađe kablova na površinskom kopu RMU Kakanj

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 23.02.2015. godine, u 23,15 sati, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa određene količine novca od lica I.H. Zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, slobode je lišen i zadržan u službenim prostorijama K.E. iz Zenice. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U toku noći 23/24.02.2015. godine, u ulici Patriotske lige u mjestu Nemila, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo P.S., iz koje je otuđen televizor, te određena količina drugih predmeta. Na licu mjesta je od strane službenika policije izvršen uviđaj, dok je u neposrednoj blizini pronađen otuđeni televizor, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Kakanj

Dana 24.02.2015. godine, u 00,10 sati, sa površinskog kopa Rudnika mrkog uglja Kakanj, od strane S.S. i S.N. izvršena je krađa 15 metara naponskog kabla. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Breza

U vremenskom periodu od 07.01.do 24.02.2015. godine, u mjestu Vrbovik, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo D.E., iz koje je otuđen televizor. Istražitelji Policijske stanice Breza su izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

Comments are closed.