Kakanj: Kod lica K.M. pronađen "speed" i 78 komada reznih ploča

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 13.07.2014. godine, na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke “Opel”, registarskih oznaka T61-E-688, koje koristi lice K.M. iz Visokog, kojom prilikom je u pretincu vozačevih vrata pronađena pvc kesica sa praškastim sadržajem koji izgledom asocira na opojnu drogu speed, dok je na zadnjem sjedištu vozila takođe pronađena praškasta materija u tragovima, a u prtljažniku vozila je pronađeno 78 komada reznih ploča različitih dimenzija. Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti, a zbog sumnje da su počinila krivično djelo lišena su slobode lica K.M. i H.E., koja su i zadržana u prostorijama Policijske stanice Kakanj gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

U toku noći 12/13.07.2014. godine, u naseljenom mjestu Bistrica, iz dvorišta kuće vlasništvo J.I. od strane nepoznatog lica izvršena je krađa dva bicikla. Službenici Policijske stanice Žepče poduzimaju mjere i radnje na pronalasku izvršioca ove krađe.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.