Kakanj: Kod lica G.J. iz Kaknja, pronađen paketić sa sadržajem suhe biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 04/05.06.2017. godine, u ulici Sarajevska, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u putničko motorno vozilo marke “Mazda”, registarskih oznaka M23-K-946, vlasništvo lica G.A. iz Goražda. Tom prilikom sa vozila su otuđene registarske tablice, a iz vozila je otuđen novčanik u kojem se nalazio novac i dvije bankovne kartice. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na otkrivanju počinioca ove teške krađe.

Kakanj

Dana 05.06.2017. godine, u 19,20 sati, u ulici 4. juli, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj izvršen je pregled lica G.J. iz Kaknja. Prilikom pregleda kod istog je pronađen pvc paketić sa sadržajem suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Breza

Dana 05.06.2017. godine, u 15,30 sati, u ulici Rudarska, od strane policijskih službenika Policijske stanice Breza kontrolisano je putničko motorno vozilo marke “VW Golf II”, registarskih oznaka A01-O-908, kojim je upravljalo lice M.M. iz Breze. Izvršenom provjerom utvrđeno je da navedene registarske oznake ne pripadaju kontrolisanom vozilu, nakon čega je sporno vozilo oduzeto i bit će predmet daljnjih provjera i dokumentovanja krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ
Vareš

Dana 05.06.2017. godine, u 15,53 sati, u mjestu Pajtov Han, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Golf II”, registarskih oznaka A54-K-114, kojim je upravljao Č.N. i putničko motorno vozilo marke “Nissan”, registarskih oznaka E93-M-131, kojim je upravljao K.M. iz Vareša. Tom prilikom vozač Č.N. je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica, dok su vozač K.M. i suvozač K.L. iz Vareša, zadobili lakše tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

Na području Kantona dogodilo se još trinaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice lakše povrijeđeno, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar