Kakanj: Kažnjen jer je prevozio ugalj za koji nema potrebnu dokumentaciju

0

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Kakanj
- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dana 08.06.2016. godine, u mjestu Greben, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj zaustavljeno je teretno motorno vozilo marke „Mercedes”, registarskih oznaka J07-T-780, kojim je upravljao B.Z. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da isti prevozi ugalj za koji nema potrebnu dokumentaciju, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 08.06.2016. godine, u mjestu Jelah, od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj zaustavljeno je teretno motorno vozilo marke “TAM”, registarskih oznaka 910-J-605, kojim je upravljao B.D. Uvidom u dokumentaciju vozila, utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 08.06.2016. godine, u mjestu Donja Golubinja, na parking prostoru benzinske pumpe „Petrol“, iz rezervoara teretnog motornog vozila marke „Mercedes“, registarskih oznaka O56-T-955, vlasništvo Č.A. iz Gračanice, otuđeno je 200 litara dizel goriva. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 08.06.2016. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka A28-T-895, kojim je upravljala M.M. iz Zenice, i motocikl marke “Suzuki”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao D.M. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni D.M. je zadobio teške tjelesne povrede, dok je B.V., suvozač u vozilu “Ford”, zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 08.06.2016. godine, na putu A-1, u mjestu Dobrinje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka O18-J-119, kojim je upravljao Č.A. iz Zenice. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi, teške tjelesne povrede je zadobio saputnik Ž.A., lake tjelesne povrede je zadobio vozač Č.A., te saputnici M.A. i Č.H., dok je saputnik K.H. zadobio povrede neutvrđenog stepena. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

[bar group="4078"]