Kakanj jedinstven: Prepun Dom kulture na skupu SDA (FOTO)

Intoniranjem himne BiH i himne stranke SDA, večeras je u novoizgrađenom kakanjskom Domu kulture održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA).
Skup je održan u prepunom Domu kulture, pred preko 600 posjetilaca iz Kaknja. Nije bilo autobusa koji su dovozili simpatizere i članove stranke, kao što je, svjedoci smo, to zabilježeno u proteklom periodu na predstavljanju kandidata drugih stranaka.

Skupu su prisustvovali i najviši zvaničnici ove stranke, a među njima je bio i aktuelni član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Posebni gosti ove večeri su bile članice asocijacije žena AK Partije iz Turske kojima je ovom prilikom ukazana i posebna čast i zahvalnost. Naime, asocijacija žena AK Partije iz Turske su potpisale memorandum o saradnji sa Asocijacijom žena „Fatma“ SDA BiH.

IMG_1613
Pozdravnu poruku, i nadu i garant da će Kakanj dati povjerenje Bakiru Izetbegoviću je dao općinski načelnik Nermin Mandra, uz nadu kako će Bosna i Hercegovina sa ovom strankom krenuti naprijed u bolju budućnost.

„U protekle dvije godine vlasti su imale maćehinski odnos prema Kaknju, ali to će se promijeniti pobjedom SDA, koja će značiti i veću podršku Kaknju u sanaciji štete od majskih poplava“, kazao je Mandra.

Nakon uvodnog i pozdravnog obraćanja Nermina Mandre, predstavljeni su i kandidati za Skupštinu ZDK, Zastupnički dom FBiH, te Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

[doptg id=69]

Nakon toga obratili su se Asim Sarajlić, Predsjednik Kluba poslanika SDA u Predstavničom domu Parlamentarne skupštine BiH, te i sam podpredsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović.

IMG_1610
Oni su pozvali na jedinstvo svih Bošnjaka, da su vrata svima njima širom otvorena da se vrate u stranku koja je zagarantovala konstituivnost i jednakost svih naroda u BiH.

„Bakir Izetbegović mora biti naš predsjednik, mora biti prvi među jednakima, biti predvodnik onima koji će činiti većinu u Skupštinama i Vladama u BiH. SDA je pokazala da ima kapacitet i da je jedina ozbiljna stranka na političkoj sceni u BiH. Svi su čekali da se razjedinimo, da u SDA prorade lični ili grupni interesi. Nije to dao rahmetli Sulejman Tihić, ne da to danas Bakir Izetbegović“ – kazao je Sarajlić.

IMG_1653

„Pojedinci su zarad ličnih interesa kupovali fotelje, ali njima je vrijeme da odu. Trebaju vratiti politiku onima koji znaju politiku, a to je rahmetli Alija Izetbegović i Sulejman Tihić. I prošlost i sadašnjost i budućnost pripadaju ovom dragom gradu. Na ovakvim skupovima se nazire pobjeda SDA prouzrokovana onime što je SDA radila i onim što drugi nisu radili kada im je narod dao šansu. Olako su predavali i prodavali ono što smo mi godinama mukotrpno sticali i vrijeme je da odu, te da sudbinu zemlje vrate onima koji su politiku učili od dva velemajstora, Alije Izetbegovića i Sulejmana TihićaNeće se nikada desiti da Tomašica, Manjača, Keraterm, Srebrenica, preko 500 mjesta, masovnih grobnica, ta mjesta nikada neće biti odvojena od BiH, nema priče o referendumu. Neka odustanu na vrijeme, niko neće dovršiti posao Karadžića i Mladića, mogu samo završiti kao oni. SIPA hvata patriote, a ne kažnjave ministra nesigurnosti, a direktor SIPE koji se usudio da hapsi Šemsu Mehmedovića se nalazi na sudu, i on će otići, a doći će onaj ko voli ovu zemlju i neće dopustiti da se dešava ovo sad.“– kazao je između ostalog kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva ispred SDA Bakir Izetbegović.

Još fotografija OVDJE

kakanj-x/članak je sponzorisan

Možda vam se svidi

Comments are closed.