Kakanj: Izvršeno razbojništvo nad radnicom sportske kladionice „BH Play“

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

U toku noći 20/21.01.2016. godine, u ulici Adolfa Goldbergera, izvršena je teška krađa u prodavnicu „ES i ES Trade“, iz koje je otuđena neutvrđena količina ribarskog pribora i opreme. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 21.01.2016. godine, u ulici Aleja šehida, u prodavnici „Hass Komerc“, od strane lica K.D. iz Zenice, upotrebom hladnog oružja-noža, nanesene su teške tjelesne povrede licu M.E. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok se za počiniocem ovog krivičnog djela intenzivno traga, te se poduzimaju operativne mjere i radnje na lociranju i lišavanju slobode istog.

Kakanj

Dana 21.01.2016. godine, u ulici Alije Izetbegovića, u sportskoj kladionici „BH Play“, od strane dva nepoznata maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene kladionice, kojom prilikom su nepoznata lica otuđila određenu količinu novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 21.01.2016. godine, u Policijsku stanicu Tešanj obratio se P.Dž. iz Maglaja i prijavio da je nad istim, dana 20.01.2016. godine, u Tešnju, od strane S.M. iz Tešnja, izvršena prevara prilikom kupoprodaje putničkog motornog vozila marke „Seat-Toledo“, registarskih oznaka T87-E-698. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela.

 BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar