Kakanj: Izvršeno krivično djelo teška krađa u radionicu preduzeća „RMU“ Kakanj

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 17.03.2014. godine, u ulici Londža, u sportskoj kladionici “Premier”, od strane H.A. izvršeno je oštećenje televizora. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje.

Dana 17.03.2014. godine, u ulici Prve zeničke brigade, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zenici, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršili su pretres stana koji koristi Š.S., kojom prilikom je pronađena zeljasta meterija u količini od 74,70 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

U vremenskom periodu 15-17.03.2014. godine, u ulici 311. lahke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u radionicu preduzeća „RMU” Kakanj, iz koje je otuđena određena količina bakarnog kabla i jedna motorna pila. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 19 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

Comments are closed.