Kakanj: Iz JU “Mladost” otuđen TV aparat i DVD uređaj

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 02.04.2017. godine, u 18,30 sati, prijavljeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari od strane nepoznatih lica koja su u mjestu Klopče oštetila javnu česmu, na kojoj je nastala materijalna šteta. Od strane policijskih službenika je sačinjena službena zabilješka.

Kakanj

U vremenu od 31.03. do 02.04.2017. godine, u ulici Zeničkog partizanskog odreda,  od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u prostorije Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost” Kakanj, kojom prilikom je  otuđen jedan TV aparat i DVD uređaj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Doboj Jug

Dana 01.04.2017. godine, u 22,50 sati, u mjestu Matući, na magistralnom putu M-4, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka E01-T-837, kojim je upravljalo lice R.S. iz Tešnja. Prilikom kontrole utvrđeno je da navedene registarske oznake ne pripadaju kontrolisanom vozilu. Sporno vozilo je privremeno oduzeto i bit će predmet daljnjih provjera, a policijski službenici Policijske stanice Doboj Jug poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela krivotvorenje isprave.

SAOBRAĆAJ
Zavidovići

Dana 02.04.2017. godine, u 17,00 sati, u ulici Jusufa Polića Ribara, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestovali putničko motorno vozilo marke “Ford Focus”, registarskih oznaka 197-J-732, kojim je upravljalo lice F.N. iz Zavidovića i biciklista Z.H., iz Zavidovića, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 02.04.2017.godine, u 01,35 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Šije, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “BMW”, registarskih oznaka O14-T-040, kojim je upravljalo lice Đ.A. iz Novog Travnika, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede. Od strane policijskih službenika je izvršen uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply