Kakanj: Ispred trgovačke radnje “ADS”, izvršena krađa ručne torbice

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 20.09.2017. godine, u 00,05 sati, u ulici Branilaca Bosne, službenici policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “BMW”, registarskih oznaka O80-A-777, kojim je upravljalo lice H.T. iz Zenice. Izvršenim pregledom je pronađena biljna materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 20.09.2017. godine, u 09,30 sati, u ulici Čaršijska, od strane dva nepoznata maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad radnikom trgovačke radnje za prodaju oružja i municije „KM TRADE“, kojom prilikom je otuđeno pet pištolja, neutvrđena količina CS sprejeva, te određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije. U 10,00 sati, u ulici Ferhatovića kod broja 8, pronađeno je napušteno putničko motorno vozilo marke “Jetta”, registarskih oznaka M90-T-810, za koje se sumnja da je korišteno prilikom  izvršenja navedenog krivičnog djela. Sporno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor Policijske stanice Visoko, gdje će biti predmet daljnjih provjera.

Kakanj

Dana 20.09.2017. godine, u 12,30 sati, u ulici Rudarska, ispred trgovačke radnje “ADS”, izvršena je krađa ručne torbice iz kombi vozila marke “Iveco”, registarskih oznaka M01-J-636, vlasništvo firme “Džananović Transport” d.o.o. Zenica, u kojoj se nalazio novac, lični dokumenti i bankovne kartice lica S.N., iz Zenice. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 20.09.2017. godine, u 10,00 sati, na raskrsnici sa kružnim tokom saobraćaja ulica Prve zeničke brigade i Crkvice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Passat”, kojim je upravljalo lice S.Đ. iz Zenice i pješak O.Đ., iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još šesnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (Izvor: MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply