Kakanj: Ilegalno prevozio prevozio 3500 kg uglja, požar u Lučanima i racije u caffe barovima

Dana 07.04.2017.godine, u 15,20 sati, u ul. Željeznička, općina  Kakanj, od strane policijskih službenika PS Kakanj, zaustavljeno je teretno motorno vozilo marke Mercedes registarskih oznaka A34-K-381 kojim je upravljao H. Đ. iz Kaknja. Izvršenim pregledom u vozilu je zatečena određena količina uglja, za koju isti nije posjedovao odgovarajuću dokumentaciju.

Teretno vozilo sa ugljem  je dopračeno do pogona Seperacije gdje je izvršenim vaganjem  utvrđeno da se radi o količini od 3500 kg uglja. Ugalj oduzet uz uredno izdatu potvrdu o oduzimanju predmeta i vračen u posjed ZD RMU Kakanj.

Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Stanje i prohodnost puteva

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Sebotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017.godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica,  u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, Kakanj-Zenica i Zenica-Kakanj u oba smjera odvija jednom saobraćajnom trakom. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

Požari i eksplozije

Dana 06.04.2017.godine, u 23,20 sati, putem telefona obratio se G.S. iz Gornji Lučana i prijavio da u mjestu Gornji Lučani gori prateći objekat vl.G.N. iz  Gornji Lučana, općina Kakanj. Požar u 01,00 sati, lokalizovan od strane vatrogasne jedinice Doboj-Kakanj.Tom prilikom je izgorio prateći objekat koji se nalazi uz kuću vl.G.N. Izvršen uviđaj  dana 07.04.2017. godine, u vremenu od 14,35 do 15,10 sati, od strane istražitelja PS Kakanj i inspektora za PPZ MUP-a ZE-DO Kantona uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području ZE-DO kantona nije bilo  eksplozija.

Aktivnosti policije

Dana 07.04.2017.godine, u vremenu od 20,00 do 21,30 sati, policijski službenici i istražitelji PS Kakanj, zajedno sa sa jednim timom specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK-a, izvršili su raciju u UO cafe “Livingston”,cafe “Žućo”i caffe “Dita”,te sportske kladionice u ul. 311″ Hep trik” i “Derby”.Proteklo uredno.


Ostale aktivnosti

Dana 07.04.2017.godine, u 10,15 sati, putem telefona u PS Kakanj, obratio se  M.A. nastanjen u mjestu Bjelavići i prijavio  da je u mjestu D.Banjevac u kući pronašao beživotno tijelo svog šure B.A.(1950.) iz Kaknja. Za navedeni događaj upoznat mrtvozornik koji je izašao na lice mjesta.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Kakanj i inspektora za PPZ MUP-a ZDK-a, uz upoznavanje dežurnog tužioca.Nakon izvršenog uvidjaja tijelo B.A. prevezeno u gradska groblja Visoko radi vršenja obdukcije.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply