Kakanj: Golfom udario pješaka u centru Kaknja

0

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u 6 slučajeva, gdje je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.
U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Na području ZE-DO kantona evidentirano je 12 krivičnih djela.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Zenica
U vremenskom periodu od 25.01 do 31.01.2015. godine, na izletištu Smetovi izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo B. S. Izvršen uviđaj.

Visoko
U toku noći 30/31.01.2015.godine, u mjestu Donje Moštre, općina Visoko, izvršena je teška krađa u prodavnicu “Nera” vl. G. N. iz koje su otuđeni prehrambeni artikli, cigarete i higijenski proizvodi. Izvršen uviđaj.

Dana 31.01.2015.godine, u 21,35 sati, u ul. K.Tvrtka, općina Visoko, u prodavnici “Konzum” od strane dva maskirana lica uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljima, izvršeno je razbojništvo nad radnicama H. H., R. A. i B. Z. Tom prilikom je otuđeno oko 500 -600 KM. izvršen uviđaj.

Zavidovići
U proteklom periodu u mjestu Maoča, općina Zavidovići, izvršena krađa iz vikend kuće vl. R.N. iz koje su otuđena dva produžna kabla. Izvršen uviđaj.
U proteklom periodu u mjestu Maoča, općina Zavidovići, izvršena krađa iz vikend kuće vl. K. A. iz koje su otuđen jedan tv i alkoholno piće. Izvršen uviđaj.
U proteklom periodu u mjestu Stipin Han, općina Zavidovići izvršena krađa u vikend kuće vl. N.I. iz koje su otuđeni prehrambeni artikli. Izvršen uviđaj.

Tešanj
Dana 31.01.2015. godine, u vremenu od 19,00 do 21,00 sati, u mjestu Drinčići, općina Tešanj, izvršena je krađa iz kuće vl. K. E. iz koje je otuđeno 200 KM i veča količina zlatnog nakita. Izvršen uviđaj.

Olovo
U toku noći 30/31.01.2015.godine, u mjestu Ajdinovići, općina Olovo, izvršena je krađa iz vikend kuća vl. O. R., H. N. i H. M.Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj
Dana 31.01.2015.godine, u 18,45 sati, u ul. Alije Izetbegovića, općina Kakanj, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv marke “Golf” bez reg. oznaka kojim je upravljao Š. E. i pješak M. A. (1998) iz Kakanj, koja je zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u domu zdravlja Kakanj. Izvršen uviđaj.

Na području ZE-DO kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, sa materijalnom štetom.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Na putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.