Kakanj: Dva nepoznata lica ukrala torbicu vlasništvo D.M.

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 12.03.2015. godine, u mjestu Topuzovo Polje, od strane G.A. izvršeno je oštećenje putničkog motornog vozila marke „Škoda-Octavia“, registarskih oznaka E85-J-884, vlasništvo A.D. Lice G.A. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko. 

Kakanj

Dana 12.03.2015. godine, u ulici Zeničkog partizanskog odreda, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa torbice, vlasništvo D.M., u kojoj se nalazio jedan mobilni telefon marke „Nokia”. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Breza

U toku noći 11/12.03.2015. godine, u ulici 6. aprila, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka K40-J-958, vlasništvo P.V. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Žepče

U toku noći 11/12.03.2015. godine, u ulici Tržna, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo T.V., iz koje je tom prilikom otuđen jedan televizor. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 11.03.2015. godine, u 23,40 sati, na lokalitetu Kamberovića polje, dogodila se željeznička saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali teretni voz Željeznica F BiH, koji je saobraćao na relaciji Rajlovac-Zenica, kojim su upravljali K.J. i Š.S., oba iz Doboja, i pješak Š.M. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još 17 saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

Comments are closed.