KAKANJ / Dino Terzić: Neki portali su pisali da sam doktoricu išamarao, da sam lupao nogom u vrata

 U vrijeme pandemije koronavirusa zdravstveni sistem je jako opterećen, te zbog ogromnog pritiska javnosti (vrlo često neopravdanog) događaju se određene nesuglasice između zdravstvenih radnika i javnosti.

Za primjer ćemo uzeti situaciju kada je pandemija bila samo epidemija, veliki broj građana smatrao je da se „testiranjem“ osoba liječi od koronavirusa zbog čega je vršen pritisak na zdravstvo zbog ne testiranja i nedovoljnog broja testova.

JU Dom zdravlja Kakanj svakodnevno objavljuje saopćenja i informiše javnost o trenutnom stanju Kaknju za vrijeme pandemije. Saopćenje objavljeno 15. aprila izazvalo je posebnu pažnju javnosti u kojem se između ostalog navodi sljedeće: 

  • Nije nam cilj da nekoga stigmatizujemo niti da ugrozimo bilo čije pravo, ali ponašanja naših sugrađana kao što su Šehagić Nijaz-Zlatan ili još zvani Sila (počinitelj verbalnog i fizičkog napada na našeg radnika) ili Terzić Dino (lomljenje  šteke u ambulanti i verbalni napad na  osoblje, samo zato što mu nije dato bolovanje za koje nema medicinske indikacije) su za svaku osudu, ali i za reagovanje nadležnih policijskih i pravosudnih organa – stoji u saopćenju.

Na adresu portala Kakanj-X.com pisao je pomenuti Terzić Dino odbacujući navode ali i navode pojedinih portala koji su kako kaže pisali da je doktoricu na Staroj Jami „išamarao“, fizički napao, lupao nogom u vrata.

  • Pisali su o tome da sam ja napao fizički doktoricu, da sam lupao nogom u vrata i da sam je išamarao… To sve gore navedeno što je rečeno nisam uradio, a to vam može potvrditi doktorica koja je bila u ambulanti Stara jama – kaže Terzić za Kakanj-X.com i dodaje:
  • U njenoj izjavi stoji da sam povisio ton i da sam lupio vrata gdje je šteka ispala sama, a koja je već dotrajala.

Na kraju kaže kako se na oglašavanje u javnosti odlučio zbog sve većeg broja uvreda i osude od strane javnosti, prijeteće poruke u kojima mu se prijeti fizičkim napadom.

Možda vam se svidi

Leave A Reply