Kakanj će dobiti podzemne kontejnere

Uz planske aktivnosti za period koji je pred nama, a koje se odnose na postavljanje video-nadzora u gradskoj jezgri Kaknja i izgradnju još jednog igrališta između zgrade pošte i zgrade SDA, u sljedećoj godini u Kaknju će biti realiziran još jedan projekat kojim će se poboljšati opća estetska i funkcionalna dimenzija gradske jezgre.

Radi se o projektu postavljanja podzemnih kontejnera za smeće kako bi se spriječila aktuelna praksa izbacivanja smeća oko kontejnera i raznošenje smeća po cijeloj gradskoj jezgri. U prvoj fazi projekat će obuhvatiti gradsku jezgru, ali će se širiti kako bi se u konačnici u potpunosti ukinuo postojeći koncept otvorenih kontejnera.

Uvođenje podzemnih kontejnera će značiti da se smeće može ubaciti unutra, ali da se ne može izbaciti van, a do spremišta pristup će imati samo nadležno komunalno preduzeće u momentima istresanja prikupljenog smeća u kamion.

Raniji apeli i upozorenja da se prestane sa izbacivanjem smeća oko kontejnera nisu urodili plodom, pa se ukazala potreba za traženjem novih rješenja.

Građane Kaknja pozivamo da napišu šta misle o ovom rješenju koje će biti, preciznije kazano, mora biti uvedeno u Kaknju sljedeće godine. (Press Općine Kakanj)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar