Kakanj – Čatići : Nepoznati vozač oborio pješakinju V.A. i pobjegao sa mjesta nesreće

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su tri lica lakše povrijeđana. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 07.02.2016. godine, u 19,50 sati, u ulici Željeznička, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica B.I. iz Kaknja, kod kojeg je prilikom izvršenog pregleda pronađen paketić sa bijelom praškastom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

SAOBRAĆAJ
Kakanj

Dana 07.02.2016. godine, u 17,50 sati, u mjestu Čatići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali jedno nepoznato vozilo, kojim je upravljao nepoznat vozač i pješakinja V.A., rođena 1937. godine, iz Kaknja, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok se poduzimaju intenzivne aktivnosti na utvrđivanju identiteta vozača, koji se udaljio sa mjesta nezgode, te njegovog pronalaska i procesuiranja.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica lakše povrijeđena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar