Kakanj-Čatići: Kod lica B.D. pronađena marhiuana

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 19.01.2015. godine, u ulici Adolfa Goldbergera, od strane Š.A. izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka K62-O-164, vlasništvo D.F. iz Zenice. Š.A. je od strane službenika uniformisane policije lišen slobode, te zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

U vremenskom periodu od 14.01. do 19.01.2015. godine, u ulici Sarajevska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo N.S., iz koje je otuđena određena količina radijatora, te jedna električna peć. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 19.01.2015. godine, na putu M-17 u mjestu Lašva, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola putničkog motornog vozila marke „Mercedes“, registarskih oznaka K03-J-849, kojim je upravljao S.R. iz Kaknja. Tom prilikom, utvrđeno je da navedene registarske oznake pripadaju drugom vozilu. Vozilo je privremeno oduzeto, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 19.01.2015. godine, u ulici Crkvice, od strane M.M. izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje prema H.M. koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede, te je isti zadržan u Kantonalnoj bolnici Zenica. M.M. je od strane policijskih službenika lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

Kakanj

Dana 19.01.2015. godine, u mjestu Čatići, policijski službenici su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „Renault”, registarskih oznaka M36-J-693, kojim je upravljao K.S. iz Visokog. Pregledom vozila, kod suvozača B.D. iz Visokog, pronađena su dva paketića zeljaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. B.D. je lišena slobode, te je na licu mjesta od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Comments are closed.