16.7 C
Kakanj
Ponedjeljak, 14 Juna, 2021

Kadrovi drugih stranaka se nastavljaju vraćati u SDA

Prelazak bivših visokih funkcionera Stranke za BiH Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u redove Stranke demokratske akcije (SDA) zvanično je obavljen danas u prostorijama Kantonalnog odbora SDA ZDK. 

U ime nekoliko stotina aktivista i bivših članova Stranke za BiH koji su pristupili SDA obratili su se Asim Čajlaković (bivši predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH ZDK i kantonalni poslanik), Arif Kulić (bivši predsjednik Općinskog savjeta SBiH Breza) i Đejlan Salčinović (vijećnik u OV Breza), koji su naglasili da njihovo uključivanje u SDA, kao najjači i najozbiljniji politički projekat u našoj zemlji, predstavlja osnaživanje jedinstvenog probosanskog bloka. 

Smatraju da je SBiH okončala svoju političku misiju i da jedino SDA i Bakir Izetbegović imaju potencijal i snagu za odgovorno vođenje ove zemlje za dobrobit svih građana. 

Aktuelni poslanik SBiH u Skupštini ZDK Samir Bajrić, također, je pristupio SDA, ali iz opravdanih razloga nije bio prisutan na zvaničnom predstavljanju novh članova. 

U ime Kantonalnog odbora SDA ZDK dobrodošlicu novim članovima uputio je Miralem Galijašević.Zaključio je da povećan broj građana koji pristupaju SDA posljednjih dana predstavlja potvrdu ispravnosti poruke „U jedinstvu je SNAGA“. 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU SDA

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO